top of page
View of Lake Shkodra
View from Lake Shkodra
View of Muriq
Shtegvasha
Shkodra Lake - boat
Kshtenja

SHOQATA KRAJA

Në Shoqatën Kraja bëjmë thirrje për ruajtjen e gjuhës amtare, kultivimin e traditave shqiptare dhe kremtimin e ngjarjeve dhe festimeve të rëndësishme të historisë sonë kombëtare. Iniciativat dhe aktivitetet tona janë krijuar për të katalizuar transformimin e vërtetë. Por mbi të gjitha, pasioni është në zemër dhe shpirt të gjithçkaje që bëjmë.

RRETH NESH

Shoqata Kraja ka marrë emrin e një rajoni etnik shqiptar që mban të njëjtin emër, në territorin e Komunës së Tivarit në Mal të Zi. Shoqata Kraja gjatë 31 viteve të fundit mbledh kryesisht bashkatdhetarë të emigruar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga ky rajon, me interes të përbashkët dhe me qëllim kryesor, për të ndihmuar vendin dhe atdheun e tyre, si dhe në komunitetet ku jetojnë ( në Nju Jork, Nju Xhersi etj.) për të organizuar ngjarje humanitare, kulturore dhe rekreative.

Shoqata Kraja përfiton njerëzit në shumë mënyra, duke përfshirë:

 

Ruajtja dhe promovimi i kulturës shqiptare:

 • Organizon ngjarje kulturore, si shfaqje kërcimi, koncerte muzikore dhe ekspozita arti.

 • Mbështet shkollat dhe programet arsimore në gjuhën shqipe.

 • Ofron burime dhe mbështetje për artistët dhe grupet kulturore shqiptare.
   

image.png
1-1-of-1-4.jpeg

Lidhja e diasporës shqiptare:

 • Organizon ngjarje dhe tubime sociale për shqiptarët që jetojnë në diasporë.

 • Ofron një platformë për shqiptarët që të lidhen me njëri-tjetrin dhe të ndajnë kulturën e tyre.

 • Ndihmon emigrantët dhe refugjatët e rinj të përshtaten me jetën në vendin e tyre të ri.
   

Mbështetja e kauzave humanitare dhe bamirëse:

 • Grumbullon fonde për kauza të ndryshme humanitare dhe bamirëse në Shqipëri dhe diasporë.

 • Ofron ndihmë për ata në nevojë, si viktima të fatkeqësive ose fatkeqësive natyrore.

 • Promovon drejtësinë sociale dhe barazinë për të gjithë shqiptarët.
   

Promovimi i zhvillimit ekonomik:

 • Mbështet bizneset dhe sipërmarrësit shqiptarë.

 • Organizon misione tregtare dhe nisma të zhvillimit ekonomik.

 • Promovon investimet në Shqipëri

Fuqizimi i komunitetit shqiptar:

 • Ofron seminare edukative dhe programe trajnimi.

 • Promovon angazhimin dhe pjesëmarrjen qytetare.

 • Mbrojtës për të drejtat e komunitetit shqiptar.
   

Këtu janë disa shembuj specifikë se si Shoqata Kraja ka përfituar popullin:

 • Organizata ka mbledhur miliona dollarë për qëllime të ndryshme humanitare dhe bamirëse, duke përfshirë ndërtimin e shkollave dhe spitaleve në Shqipëri.

 • Shoqata Kraja ka ofruar bursa dhe mundësi arsimimi për mijëra studentë shqiptarë.

 • Organizata ka ndihmuar në ruajtjen dhe promovimin e kulturës shqiptare duke organizuar evente dhe festivale kulturore në mbarë botën.

 • Shoqata Kraja ka mbrojtur të drejtat e komunitetit shqiptar dhe ka luajtur një rol kyç në promovimin e paqes dhe pajtimit në rajon.
   

Në përgjithësi, Shoqata Kraja është një organizatë e vlefshme që luan një rol jetik në mbështetjen dhe fuqizimin e komunitetit shqiptar.

BAR_2522.jpeg

DHURONI

$

Faleminderit per donacionin!

Ngjarjet e ardhshme

 • Date and time is TBD
  New York
  Date and time is TBD
  New York, 59 W 44th St, New York, NY 10036, Shtetet e Bashkuara të Amerikës

LAJME

NA KONTAKTONI

1001 Clove Rd, Staten Island, NY 10301, USA

929-407-9177

Faleminderit për mesazhin e dërguar!

bottom of page