top of page

Shoqata "Kraja" për herë të parë në Paradën ShqiptareParade Shqiptare (Albanian Parade) mbahet çdo vit në Manhattan, New York, ku aty marrin pjesë mijera shqiptarë nga të gjitha trevat shqiptare që jetojnë në SHBA. Aty, në kryeqendren botrore shqipetarët marshojnë me ngjyrat kuq e zi me qellim të prezantimit e traditës dhe vlerave kombtare. Parade Shqiptare për herë të parë u mbajt në vitin 1917, në Boston, e organizuar nga Shoqata "Vatra". Në New York parada organizohet nga Shoqata "Rënjet Shqiptare" dhe aty marrin shumë shoqata nga të gjitha trevat shipetare, si Shoqata Ana Malit, Shoqata Dibra, Shoqata Plav e Guci dhe prej këtij viti edhe Shoqata "Kraja" merr pjese me floaten e vet embushur plot me të rinj e të reja nga Kraja. Pjesëmarrja e Shoqatës "Kraja" u bë e mundur fal donatorve që mbuluan shpenzimet e floates: Caf Boli Dul Perashi Arben Cura Shuqo Braca Samih Kanaqi Adnan Huti Hysejn Kraja Xhel Boli Xhevat Berjashi Agim Cana Safet Mustafa Nefail Perashi Mirsad Kovaçi Fadil Nikezi Osman Markashi Vedat Gjençiqi Ahmet Vela Egzon Doda Sal Gjenashi Qemal Demiri2 views0 comments

Comentários


bottom of page