top of page

Krajanët në New York mbajtën Piknikun Veror 2018


Madheshtia e Krajës jane bijtë dhe bijat e saj, qe i dhane kombit nder dhe emer ne mbare boten!

Pikniku veror tashmë i bërë tradicional i organizuar nga Shoqata "Kraja" u mbajtë të Dielen me 24 Qershor 2018 në Parkun Natyror "Craigmeur Recreation Complex" në Green Pond Rd Newfoundland, New Jersey . Pikniku fillojë në orën 9 të mengjesit dhe përfundojë në orën 6 të mbrëmjes.

Ftesës për piknik ju përgjigjen me qindra familje krajane por edhe më gjër. Krajanet sfiduan orarin e njgjeshur të punës dhe morren pjesë masovikisht duke kaluar disa çaste mjaft të kënaqshme me njeri tjetrin si pjesë e komunitetit krajan ne New York me rrethinë .

Me prezencën e tyre na nderuan edhe konsulli i Republikes së Kosovës zotri Lulzim Krasniqi, Imami i Qendres Islame Shqiptaro-Amerikane ne Queens Zotri Edin Gjoni, gazetari e mirnjohur Zotri Beqir Sina i cili njëheri edhe raportoj ne media çdo gjë rreth piknikut tonë.

Kraja dhe qytetaret e sajë kanë qenë faktor i rendësishem i orës historike kombëtare dhe luftetar të pa kompromis ne mbrojtjen e vlerave tona kulturore. Komuniteti jonë poashtu ësht faktor i rendesishën në New York me rrethinë dhe më dinjitet perfaqson vlerat kulturore e kombëtare të deshmuara me se miri ne piknikun e fundit.

Si gjithmonë krajanët jan pergjigjur thirrjes se atdheut me trimëri e bujari  pergjigje e cila nuk mungoj as ksaj radhe. Falë bujarisë së tyre Shoqata Kraja sigurojë ushqimet falas. Edhe një here falinderim të veçantë sponsorve të piknikut:

-Unique iron Works me pronar zotri Skender Popin

- Kanaqi painting & renovation me pronar Zotri Sami Kanaqin

- Tuscan Table me pronar zotri Xhevat Koliqin

- Franks Pizza me pronar zotrinjt Bahri Vuka dhe ILmi Milla

- Famous Rays Pizza më pronar vllezrit Agim dhe Lulzim Cana


Shoqata Kraja shpreh mirnjohje të thellë dhe uronë mirseardhje në gjirin e vet edhe 43 antarve të rijë për vitin 2018


Lista e antarve të ri sipas lagjeve:

SKJE

Shyqyri Lubani

Nefail Pera

Ramazan Lubani

Tahir Tahiri (Lubani)

Nefail Lubani

Asllan Pera

Fatmir Pera

ARBNESH

Xhevdet Popi

Ismet Popi

Skender Popi

Zenel Doda

OSTROSI I MADH

Dul Boli

Qerem Perashi

Skender Perashi

Xhevdet Cuka

Kujtim Cura

Osman Boli

Zaim Cura

Agron Gjenashi

Veli Cura

Gazmend Perashi

OSTROSI I VOGËL

Muhamet Nikezi

Isuf Ceka

Senad Kanaqi

Zenel Ceka

Xhemal Ceka

Musa Ardolli

MARTIQ

Arben Hoxha

Imer Hoxha

BOBOSHT

Skender Subashi

Afrim Aruçi

Hajredin Tafa

KËSHTENJË

Musa Draga

Muhamet Çobi

Ilmi Milla

Almir Draga

FTJAN

Hajredin Gjina

Enver Gjina

Imer Muja

MURIQ

Sylejman Vela

Hajredin Xhaferi

Musa Luka

Murat Vela

Duam të falenderojm Mirsad Demirin, Nefail Perashin dhe Safet Doçin të cilët pergatitën ushqimin dhe i sherbyen mysafafirve në menyrë të persosur.

Poashtu falinderojmë  DJ Mirsad Gjinen i cili gjat gjith kohës argëtoj të pranishimit më kenge dhe valle popullore duke kriju një atmosferë festive. Falinderojmë edhe kengtarin e mirnjohur Hejdi Mehmeti i cili poashtu ishte pjesë e programit muzikor.

Evnetimeti kryesor i piknikut ishte turniri ne futboll ndermjet lagjeve të Krajës.

Organizatorët-mbikqyrësit e turnirit

1.-Hamid Alaj

2.-Agim Cana

3.-Adnan Huti

Ekipet pjesmarrëse:

1.-Arbneshi

2.-Ftjani

3.-Veliqi

4.-Ostrosi

5.-Besi

6.-Muriqi

7.-Brisku

8.-Skje

9.Martiqi

10.-Boboshti

Grupi I

1.-Ftjani

2.-Veliqi

3.-Arbneshi

4.-Skje

5.-Martiqi

Grupi II

1.-Besi

2.-Muriqi

3.-Ostrosi

4.-Brisku

5.-Boboshti

Rezultatet e ndeshjeve

1.-Ftjani - Veliqi 4:0

2.-Besi - Muriqi 0:0

3.-Arbneshi - Skjeja 0:1

4.-Ostrosi - Brisku 1:4

5.-Boboshti - Muriqi 0:3

6.-Martiqi - Ftjani 2:0

7.-Veliqi - Arbneshi 1:2

8.-Besi - Ostrosi 0:0

9.-Skje - Martiqi 0:1

10.-Brisku - Boboshti 3:0

11.-Arbneshi - Ftjani 0:2

12.-Ostrosi - Boboshti 3:0

13.-Veliqi - Skje 0:1

14.-Besi - Boboshti 3:0

15.-Arbneshi - Martiqi 0:1

16.-Muriqi - Ostrosi 2:0

17.-Veliqi - Muriqi 0:3

18.-Besi - Brisku 0:3

19.-Ftjani - Skje 0:2

20.-Brisku - Muriqi 1:1

Kualifikimi

Grupi I

1.-Martiqi

2.-Skje

Grupi II

1.-Brisku

2.-Muriqi

Gjysëmfinalja

1.-Brisku - Skje 0:0 (pen. 2:3)

2.-Muriqi - Martiqi 3:0

Finalja

1.-Skje - Muriqi 2:0

Fitues i turnirit

1.Skje

Lojtari më i mirë u shpall lojtari i ekipit te Muriqit, Ali S. Hoxha

Portieri më i mirë u shpall portieri i ekipit fitues Skje, Xhevat Demiri

Në fund falenderojmë udhëheqsinë e shoqatës e cila si gjithmonë bëri një punë të mrekullueshme:

Dul Perashi - Kryetar

Hysen Kraja - Nenkryetar

Hamid Alaj - Arkatar

Sekretarët - Ahmet Vela dhe Safet Doçi

Kshilltarët: Qamil Demiri, Agim Cana, Shuqo Braca, Mirsad Kovaçi, Adnan Huti, Nefail Perashi, Musa Hoxha, Naim Haxhimurati dhe Shpetim Bardhi.

Me padurim presim që të jemi përseri bashkë në eventimemtet e rradhës!

Me Rrespekt,

Shoqata "Kraja"
5 views0 comments

留言


bottom of page