top of page

Aksion humanitarë për ndërtimin e shtëpisë së Brahim Alisë

AKSION HUMANITAR PËR NDËRTIMIN E SHTËPISË SË

BRAHIM ALISË-LEKPEREJ NGA FSHATI ARBNESH (LEKPEREJ)-KRAJË


   Humanizmi nuk ka kufinjë. Kjo nuk do të mungojë as tek komuniteti krajanë këtu në diasporë (New York me rrethinë), por edhe më gjërë, kudo që një banorë i trevës Krajës-Shestanit të jetë i vendosur për të jetuar jetën e vet, qoftë familjarë qoftë beqarë. Se asnjëherë kjo traditë e humanizmit te ky popull nuk zbehet e kanë treguar me kohë aty ky e lypë nevoja, pa marr parasysh moshat, gjinit e ndasitë politike të tyre. Të bashkuar në  raste të tilla janë të pa ndashëm, janë aq afër njëri tjetrit sa të thuash se janë një familje e tërë. Në realitet një komunitet i bashkuar formon një familje të tërë, andaj duke u nisur nga ky koncept, krajanët janë të bashkuar si kurrë më parë, janë më afër me shoqatën e tyre (Shoqata "Kraja"), shoqatë e cila, falë ndihmës dhe përkrahjës së tyre, pagesës së antarsisë dhe donacioneve, gjithmonë merr parasysh gjendje sociale të komunitetit krajan në vendlindje aty ku është më e acaruar gjendja e popullit të trevës Krajë-Shestan. Këtë e dëshmon edhe nisja e aksionit për ndërtimin e shtëpisë së Brahim Alisë-Lekperej nga fshati Arbnesh i kësaj treve. Shoqata "Kraja", në bashhkëpunim me Klubin e pencionerëve të Krajës, Bashkësisë Lokale Ostros-Krajë, Shoqata "Kraja"-Dega Krajë si dhe antarët e tjerë të Këshillit drejtues, të cilët kanë marrë përsipër këtë asksion humanitar për ndërtimin e shtëpisë së familjes në fjalë, familje e cila ka nevojë urgjente për një shtëpi të tillë, ku dita ditës po u vështirsohet banimi në shtëpin ku janë duke banuar tani. Komuniteti krajan këtu në diaspor dhe më gjërë po qëndrojnë pranë njëri tjetrit edhe në këto kohë të vështira për trevën dhe vendlindjen e tyre, të cilët fati deshti të gjinden larg saj, por me shpirt e zemër aty, duke përcjellë situatën që dominon atje por edhe duke ndihmuar popullin e vendlindjen e vet. Këtë po e dëshmon edhe me nisjen e këtij aksioni humanitarë. Çdo ditë e më shumë po shtohen rastet e nevojshme për ndihmë në vendlindjen tonë. Ato janë të rasteve të ndryshme, ku ka raste që ska KOMENT. Një rast i tillë është edhe rasti për ndërtimin e shtëpisë së Bramin Alisë-Lekperej (Arbnesh-Krajë). Shtrohet Pyetja: Ne si bashkvendas çka mundemi të bëjmë për familjen e Brahim Alisë-Lekperaj? Për të realizuar ëndrrën e kësaj familje katër (4) antarëshe, për ndërtimin e një shtëpie të re, duhet ndihma dhe mbështetja juaj, duhet të shtrihet dora e humanitetit shpirtëror deri në momentin e duhur që kjo familje t'i kalojnë vitet e tyre të pleqërisë nën "kulm të shtëpisë" pa pasur nevojë të mbrohen nga acari, reshjet, e ngricat dimërore, duke vendosur plasmasë (najllon) për t'u mbrojtur nga shiu, bora e era e ftohtë, duke ndejur të "strukut" nën "jorgan" apo të rrethuar rreth votrës me zjarrë, për t'u ngrohur. Historia e kësaj familje në nevojë është e trishtë. Kjo familje jeton në kushte shumë të vështira, e cila nuk i përmbush as ato më elementaret për jetesë. Ato jetojnë në një shtëpi shumë të vjetër e ndërtuar që prej shumë vitesh dhe shumë e amortizuar. Nga momenti në moment kanë frikë se mos  po u shembet. Ato janë në gjendje të rëndë ekonomike edhe pse ndihmat humanitare për këtë familje në nevojë nuk kanë munguar duke i falënderuar të gjithë ata që u treguan bamirës dhe zemërgjërë. Kjo gjendje tepër e dobët ekonomike dhe paaftësia e tyre për të punuar si dhe mosha e shtyrë e rëndon edhe më tepër situatën e kësaj familje. Pas publikimit të disa fotografive në rrejetet sociale se në çfarë gjendje të rëndë jeton familja e Brahim Alisë-Lekperej,Shoqata "Kraja", në bashhkëpunim me Klubin e pencionerëve të Krajës, Bashkësisë Lokale Ostros-Krajë, Shoqata "Kraja"-Dega Krajë si dhe antarët e tjerë të Këshillit drejtues, ka marrë iniciativën për ndërtimin e shtëpisë së re të kësaj familje. Ne të gjithë së bashku kemi nisur aksionin duke bërë apel te të gjithë ata njerëz humanitar që të shtrijnë dorën e solidaritetit që kësaj familje t'i ndërtohet shtëpia e re që së paku të mund t'i plotsohen kushtet minimale për jetesë. Koncepti për t'i ndihmuar kësaj familje në të njëjtën  kohë ka një çmim të arsyeshëm si një zgjedhje humanitare, andaj ne si Shoqatë në bashkëpunim me të gjithë subjektet e tjera në fajlë iu bashkohemi "AKSION HUMANITAR PËR NDËRTIMIN E SHTËPISË SË BRAHIM ALIS-LEKPEREJ NGA FSHATI ARBNESH (LEKPEREJ)-KRAJË". Ftojmë të gjithë bashkëvendasit, mërgimtarët tanë, bizneset dhe të gjithë njerzit e vullnetit të mirë, të ndihmojnë këtë familje. Vetëm ju mund të bëni realitet këtë ëndërr të kësaj familje. Kontributi juaj simbolik është shumë i domosdoshëm dhe ne besojm se ndihma juaj nuk do të mungoj. Shuma finnciare e kësaj ndihme është e nevojshme deri në vlerën $25.000, shumë e cila mundëson dhënien e çelsave në dorë për shtëpinë e familjes së Brahim Alisë-Lekperaj. Shoqata "Kraja" në New Yokr ofron ndihmën e saj humanitare për këtë familje në vlerë prej $3000, duke u bazuar në buxhetin financiar që shotata disponon, por kjo nuk do të thotë se do të ndalemi këtu po që se nuk plotësohet shuma e nevojshme për ndërtimin e shtëpisë, andaj shoqata do të shqyrtojë situatën e e mbetyur pas dhe to të vazhdojë aksionin e nisur deri në dhënien e çelsave në dorë. Tani vetëm se pritet që të nisë puna. Shpresojmë që të gjithë së bashku me punët dhe aksionin e nisur t'ia dalim ta kryejm me sukses. Dhashtë Zoti që ky askioni i nisur për ndërtimin e kësaj shtëpie të përfundoj me sukses. Për informime më të hollësishme ju lutemi na kontaktoni në faqen e internetit në adresën: shoqatakraja@kraja.us Ju falenderojm për kooperim! Me rrespek nga udhëheqësia e Shoqatës "Kraja"-New York!


LISTA E INDIVIDËVE QË KANË NDIHMUAR GJER MË TANI

 1. Shoqata "Kraja"-New York $3000

 2. Hasan Lekperi $1000

 3. Sylejman Lekperi $1000

 4. Xhelal Lekperi $1000

 5. Mehmet Lekperi $500

 6. Muhamet Lekperi $500

 7. Musa Lekperi $500

 8. Osman H. Lekperi $500

 9. Selatin Lekperi $500

 10. Osman I. Lekperi $500

 11. Selim I. Lekperi $300

 12. Smail Lekperi $300

 13. Rifat Lekperi $300

 14. Xhevat Lekperi $200 

 15. Isejn Osman Kovaçi $200

 16. Senada Kovaçi $200

 17. Mirsad Kovaçi $300

 18. Besar Kovaçi $100

 19. Dul Kovaçi $200

 20. Ridvan Kovaçi $200

 21. Sylejman Kovaçi $200

 22. Sami Kovaçi $200

 23. Xhemal R. Kovaçi $300

 24. Hasije Kovaçi $100

 25. Afrim Kovaçi $200

 26. Hajredin Kovaçi $500

 27. Hasim Kovaçi $500

 28. Qamil Doda $500

 29. Avdullah Doda $500

 30. Safet Doda $500

 31. Ismet Doda $300

 32. Ram M. Doda $100

 33. Rizo Doda $300

 34. Selatin Doda $300

 35. Selatin Popi $200

 36. Afrim Popi $200

 37. Lulzim Popi $200

 38. Rexhep Q. Popi $500

 39. Hamz Gjeçbriti $100

 40. Vedat Gjençiq $200

 41. Beqir Gjençiq $200

 42. Agim Gjençiq $200

 43. Haxhi Gjençiq $200

 44. Dul Boli $100

 45. Hamid Alaj $200

 46. Xhemal Demiri $100

 47. Esat Cukaj $100

 48. Halil Gjina $100

 49. Liridon Prishtina $100

 50. Rizo T. Boli $100

 51. Brahim Subrahimi $100

 52. Rifat Pera $100

 53. Elez Çobi $100

 54. Sylejman Draga $100

 55. Dul Perashi $200

 56. Avdyl Perashi $500

 57. Nefail Perashi $200

 58. Smail H. Perashi $200

 59. Samih Kanaqi $200

 60. Xhelal Boli $200

 61. Caf Boli $200

 62. Enver Pali (Krythë) $100

 63. Flamur Anamali $100

 64. Mirsad Demiri (Blacë) $200

 65. Rexhep Gjençiqi $300

 66. Anonim........$200

 67. Isuf Cura $200

 68. Xhevdet Popi $200

 69. Imer H. Doda $500

 70. Salih Nikezi $200

 71. Ramazan Markashi $100

 72. Hasan R. Perashi $100

 73. Muhamet Lubani $100

 74. Xhemal Lubani $100

 75. Ramazan Lubani $100

 76. Shyqyri Lubani $100

 77. Zaim Lubani $100

 78. Smail Pera $100

 79. Osman Boli $100

 80. Skender Popi $500

 81. Haki Hoxha $200

 82. Musa Hoxha $100

 83. Agim Hoxha $100

 84. Qamil Ceka $100

 85. Xhemal Ceka $100

 86. Naim Haxhimurati $100

 87. Naser Nika $100

 88. Selatin Gjençiq $200

 89. Ruzhdi Molla $100

 90. Xhevdet Cura $200

 91. Arben Cura $200

 92. Zaim Cura $200

 93. Sait Gjenashi $200

 94. Naser Kovaçi $300

 95. Shyqyri Perashi $100

 96. Isa Vuka $100

 97. Ismet Çapri (Krythë) $100

 98. Reshit Gjinaj $300

 99. Beqir Hoxha $100

 100. Imer Hoxha $100

 101. Fadil Hoxha $400

 102. Bekim Kaca $400

 103. Xhemal Kaca $150

 104. Idriz Hoxha $100

 105. Sal Huti $100

 106. Faik Huti $100

 107. Sead Duraku $50

 108. Izet Lubani $100

 109. Smail Lika $100

 110. Hajrullah Lika $100

 111. Nazim Subashi $100

 112. Nijazi Huti $100

 113. Vebih Huti $100

 114. Musa Mehoviq $100

 115. Muhamet Bajraktari $200

 116. Xhelal Bajraktari $300

 117. Hajredin Peraj $50

 118. Brahim Pera $100

 119. Fadil Pera $100

 120. Mehmet Perashi $100

 121. Xhevat Kovaçi $200

 122. Hysejn S. Cuka $200

 123. Zenepe Bajraktari $300

 124. Jenuz Osmani (Ana e malit) $200

 125. Ilmi Osmani (Ana e malit) $100

 126. Xhemal Kollari $50

 127. Arif Nuti $60

 128. Osman Çobi 200

 129. Xhafer Berjashi $100

 130. Isa Gjeçbritaj $300

 131. Smail Gjeçbritaj $300

 132. Nezir Gjeçbritaj $200

 133. Ali H. Gjeçbritaj $300

 134. Musa Gjeçbritaj $500

 135. Hajrullah Gjeçbritaj $300

 136. Kasem Gjeçbritaj $300

 137. Nefail Gjeçbritaj $200

 138. Nefail N. Pera $100

 139. Susret R. Demiri $100

 140. Safet Gjenashi $200

 141. Muhamet Doda $300

 142. Sylejman Doda  $300

 143. Reshit Doda $100

 144. Xhevdet Doda $200

 145. Xhelal Doda $200

 146. Nefail Doda $200

 147. Sal Gjenashi $100

 148. Anonim...$100

 149. Vahid Selmani $100

 150. Zaim Selmani $100

 151. Fasli Musoviq $100

 152. Rasim Ramusheviq $50

 153. Qazim Ramusheviq $50

 154. Haxhi Ramusheviq $50

 155. Brahim Veloviq $150

 156. Edin Muratoviq $100

 157. Islam Ramusheviq $200

 158. Mirsim Veloviq $60

 159. Xhevat Selmanoviq $50

 160. Fatmir Selmanoviq $100

 161. Mirsad S. Paleviq $50

 162. Shefki Veloviq $20

 163. Hajredin Selmani $100

 164. Nexhad Hoxhiq $100

 165. Ramazan Veloviq $100

 166. Selman Selmanoviq $50

 167. Osman Selmanoviq $300

 168. Zija Veloviq $100

 169. Mujo Muriqi $100

 170. Beqir Selmani $100

 171. Xhevat Veloviq $100

 172. Zaim Muratoviq $100

 173. Rasim Hoxhiq $100

 174. Smail I. Paleviq $100

 175. Isuf A Paleviq $100

 176. Rizo Paleviq $100

 177. Selatin Paleviq $50

 178. Muhamed S. Paleviq $100

 179. Ali S. Paleviq $100

 180. Shuqo Braca $100

 181. Ramo Ramusheviq $100

 182. Ali S. Hoxhiq $100

 183. Elvir S. Hoxhiq $40

 184. Murat Vela $40

 185. Jasmin Ramusheviq $20

 186. Nagib Zuberi $50

 187. Xhemal Subashi $100

 188. Brahim Demiri (Skje) $200

 189. Selatin Xh. Popi $200

 190. Hasan Demiri (Skje) $100 PËRFUNDOJ MBLEDHJA E FONDEVE 

4 views0 comments

Comments


bottom of page